zwarte wasmachine
Informatie

Zwarte wasmachine: de beste keuze voor jouw interieur

Een wasmachine is een onmisbaar huishoudelijk apparaat in elk huis. En als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, waarom zou je dan niet kiezen voor een zwarte? Een zwarte wasmachine kan namelijk een geweldige aanvulling zijn op je interieur en zorgt voor een stoere en moderne uitstraling. In deze tekst geven we je graag meer informatie over waar je op moet letten bij het kiezen van een zwarte wasmachine en welke de beste keuzes zijn van 2023.

Beste zwarte wasmachines van 2023

Als je op zoek bent naar een zwarte wasmachine, dan kan het vinden van de perfecte machine een uitdaging zijn. Het aanbod van zwarte wasmachines is namelijk beperkter dan dat van witte wasmachines. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we hieronder de beste zwarte wasmachines van 2023 op een rijtje gezet:

Bosch WAU28T70NL Serie 6 – Beste keuze

Deze wasmachine van Bosch is niet alleen prachtig zwart, maar heeft ook een groot aantal functies die het wassen makkelijker maken. Met een vulgewicht van 9 kilogram, energieklasse A+++, een laag geluidsniveau en een maximum toerental van 1400 toeren per minuut is dit een uitstekende keuze voor elk huishouden.

Samsung WW10T854DLH – Beste premium optie

Als je op zoek bent naar de beste kwaliteit, dan is deze wasmachine van Samsung een uitstekende keuze. Met een vulgewicht van 10 kilogram, energieklasse A+++, en maar liefst 22 wasprogramma’s heeft deze wasmachine alles wat je nodig hebt voor perfect schone was. Bovendien heeft deze wasmachine een schitterend zwart ontwerp dat zeker indruk zal maken.

Siemens WM14UU00NL – Beste voor grote gezinnen

Deze wasmachine van Siemens heeft een vulgewicht van maar liefst 10 kilogram, waardoor het de ideale keuze is voor grote gezinnen. Met energieklasse A+++ en een maximum toerental van 1400 toeren per minuut zorgt deze wasmachine ervoor dat je was snel en efficiënt gewassen wordt. Het zwarte design past bovendien perfect in moderne interieurs.

zwarte wasmachine

Een nieuwe zwarte wasmachine kopen: waar let je op?

Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hieronder geven we je een overzicht van de belangrijkste factoren die je in overweging moet nemen.

Bovenlader of voorlader

Bij het kiezen van een wasmachine moet je eerst beslissen of je een bovenlader of een voorlader wilt. De meeste mensen kiezen voor een voorlader, omdat deze makkelijker te beladen is en je er iets bovenop kunt plaatsen. Als je de wasmachine echter in een kleine ruimte plaatst waar je niet makkelijk kunt bukken, kan een bovenlader een betere keuze zijn.

Vulgewicht van een zwarte wasmachine

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kilogram wasgoed je tegelijkertijd kunt wassen. Voor een huishouden van één of twee personen is een vulgewicht van 6 of 7 kilogram voldoende. Bij gezinnen van drie of vier personen is een vulgewicht van 8 of 9 kilogram aan te raden. Voor nog grotere gezinnen is een wasmachine met een vulgewicht van 10 kilogram of meer geschikt.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine geeft aan hoe zuinig deze is in het gebruik van energie. Was- en droogapparaten hebben vaak een hoge energiebehoefte, dus het is belangrijk om hierop te letten bij het kopen van een wasmachine. Een wasmachine met een A+++ energielabel is het meest zuinig in gebruik.

Geluidsniveau centrifugeren

Tijdens het centrifugeren van de was kan een wasmachine behoorlijk wat geluid produceren. Dit kan vervelend zijn als je de wasmachine bijvoorbeeld in de buurt van de slaapkamer hebt staan. Gelukkig zijn er ook wasmachines die minder geluid produceren tijdens het centrifugeren. Let bij het kiezen van een wasmachine op het geluidsniveau, dat wordt aangegeven in decibellen (dB). Wasmachines met een geluidsniveau van 71 dB of lager worden beschouwd als extra stil, terwijl wasmachines met een geluidsniveau van 78 dB of hoger als luid worden beschouwd.

Toerental van een zwarte wasmachine

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondjes de trommel per minuut maakt. Hoe hoger het toerental, hoe droger het wasgoed uit de machine komt. Een toerental van 1400 toeren per minuut is gebruikelijk voor zwarte wasmachines. Als je wasgoed niet al te vochtig uit de machine wilt halen en niet in de droger wilt drogen, is het aan te raden om te kiezen voor een wasmachine met een hoger toerental.

Wasprogramma’s

Een wasmachine biedt vaak verschillende wasprogramma’s voor verschillende soorten was. Denk hierbij aan programma’s voor delicate was, wol, katoen, sportkleding, jeans en meer. Het is belangrijk om te kijken welke wasprogramma’s een wasmachine biedt en of deze overeenkomen met jouw wensen. Sommige wasmachines bieden zelfs speciale programma’s voor mensen met allergieën of voor babykleding.

Een zwarte wasmachine is niet alleen stijlvol, maar kan ook een mooie aanvulling zijn op jouw interieur. Bij het kiezen van een nieuwe wasmachine is het belangrijk om te letten op het vulgewicht, de energieklasse, het geluidsniveau, het toerental en de beschikbare wasprogramma’s. De beste zwarte wasmachines van 2023 zijn de Bosch WAU28T70NL Serie 6, de Samsung WW10T854DLH en de Siemens WM14UU00NL. Kies de wasmachine die het beste past bij jouw huishouden en jouw interieur