Informatie

Zo maak je een stinkende wasmachine proper

Een wasmachine is een onmisbaar apparaat in veel huishoudens. Het zorgt ervoor dat onze kleding fris en schoon wordt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat jouw wasmachine ook onderhoud nodig heeft. Door regelmatig jouw wasmachine schoon te maken, zorg je ervoor dat deze optimaal blijft functioneren en dat jouw kleding fris blijft ruiken.

Maar waarom is het eigenlijk belangrijk om jouw wasmachine schoon te maken? Als je jouw wasmachine niet regelmatig schoonmaakt, kunnen er verschillende problemen ontstaan. Zo kan er bijvoorbeeld een nare geur ontstaan die zich verspreidt over jouw kleding. Dit komt omdat er in de wasmachine restjes zeep, vuil en haren achterblijven. Daarnaast kan er door de ophoping van vuil en zeepresten schimmelvorming ontstaan, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Gelukkig is het schoonmaken van jouw wasmachine helemaal niet moeilijk. Met deze handige tips maak jij jouw wasmachine grondig schoon:

Hoe maak je jouw wasmachine schoon?

  1. Maak de wasmiddellade schoon Begin met het verwijderen van de wasmiddellade en maak deze grondig schoon. Vaak blijft er zeep achter in de wasmiddellade, wat kan zorgen voor een nare geur.
  2. Maak de rubberen ring schoon Maak vervolgens de rubberen ring rond de deur van de wasmachine schoon. Hier blijft vaak veel vuil en zeepresten achter. Gebruik hiervoor een sopje van water en azijn en wrijf de rubberen ring goed schoon.
  3. Maak de trommel schoon Om de trommel schoon te maken, kun je een lege was draaien op een hoge temperatuur. Voeg hierbij een kopje azijn toe. Azijn zorgt ervoor dat de viezigheid in de trommel loslaat en dat nare geurtjes verdwijnen.
  4. Maak de filters schoon De filters van de wasmachine kunnen verstopt raken door vuil en haren. Dit kan leiden tot problemen met de waterafvoer. Maak de filters daarom regelmatig schoon.

Tips voor het onderhouden van jouw wasmachine

Naast het regelmatig schoonmaken van jouw wasmachine, zijn er nog een aantal andere tips die je kunt volgen om jouw wasmachine in topconditie te houden:

  • Laat de deur van de wasmachine na het wassen openstaan. Dit voorkomt dat er schimmelvorming ontstaat.
  • Gebruik niet teveel wasmiddel. Dit kan leiden tot restjes zeep in de wasmachine.
  • Verwijder zo snel mogelijk vuil en haren uit jouw kleding voordat je deze in de wasmachine stopt.

Door regelmatig jouw wasmachine schoon te maken en deze goed te onderhouden, zorg je ervoor dat jouw wasmachine langer meegaat en dat jouw kleding altijd fris en schoon blijft. Daarnaast voorkom je vervelende geurtjes en gezondheidsproblemen door schimmelvorming.

Welke producten kun je gebruiken om jouw wasmachine schoon te maken?

Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken om jouw wasmachine schoon te maken. Zoals eerder genoemd, is azijn een effectief middel om jouw wasmachine grondig te reinigen. Azijn heeft namelijk een ontkalkende werking en zorgt ervoor dat vuil en zeepresten loskomen. Daarnaast is baking soda een populair middel om de wasmachine mee schoon te maken. Baking soda werkt als een natuurlijk schuurmiddel en helpt bij het verwijderen van vuil en geurtjes.

Naast deze middelen zijn er ook speciale wasmachinereinigers op de markt. Deze reinigers zijn speciaal ontwikkeld om jouw wasmachine grondig te reinigen en te ontkalken. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing voordat je deze producten gebruikt.

Hoe vaak moet je jouw wasmachine schoonmaken?

Het is aan te raden om jouw wasmachine minimaal één keer per maand grondig schoon te maken. Dit voorkomt ophoping van vuil en zeepresten en zorgt ervoor dat jouw wasmachine optimaal blijft functioneren. Daarnaast is het belangrijk om jouw wasmachine na elke wasbeurt even droog te maken en de deur open te laten staan, zodat de wasmachine goed kan drogen en schimmelvorming wordt voorkomen.

Frisse en schone kleding

Een schone wasmachine is belangrijk voor frisse en schone kleding, maar ook voor de levensduur van jouw wasmachine. Door regelmatig jouw wasmachine schoon te maken en te onderhouden, voorkom je nare geurtjes en schimmelvorming en zorg je ervoor dat jouw wasmachine optimaal blijft functioneren. Gebruik hiervoor azijn, baking soda of speciale wasmachinereinigers en maak de wasmiddellade, rubberen ring, trommel en filters regelmatig schoon. Volg daarnaast de tips voor het onderhouden van jouw wasmachine, zoals het open laten staan van de deur en het niet gebruiken van teveel wasmiddel. Zo blijft jouw wasmachine in topconditie en kun je nog lang genieten van schone en frisse was.