Informatie

Zo koop jij de beste goedkope wasmachine

Witgoed behoort tot één van de duurste aankopen in het huishouden, maar het kan ook redelijk goedkoop zijn, zonder al te veel in te leveren op kwaliteit. Een wasmachine is een apparaat dat wekelijks, zo niet dagelijks gebruikt wordt en daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. De prijs van een wasmachine varieert tussen de €300,- en €2000,- euro. Een wasmachine is goedkoop wanneer hij niet meer kost dan 500 euro. Voor dit budget kun je verwachten dat je een kwalitatief goede wasmachine koopt.

Goedkope wasmachines aanschaffen

Om een geschikte goedkope wasmachine te kiezen, is het belangrijk om op meer te letten dan alleen de prijs. We hebben een aantal handige tips voor je om je op weg te helpen bij de keuze voor een goedkope wasmachine.

Waar op letten bij de keuze voor een goedkope wasmachine

 • Capaciteit: de capaciteit van de wasmachine moet passen bij de grootte van je huishouden. Een te kleine wasmachine kan leiden tot extra wasbeurten, wat resulteert in hogere energiekosten.
 • Energiezuinigheid: een wasmachine met een hogere energie-efficiëntieklasse is duurder in aanschaf, maar bespaart op de lange termijn op energiekosten.
 • Geluidsniveau: het geluidsniveau van een wasmachine kan verschillen per model. Dit is vooral belangrijk als de wasmachine in de buurt van de woonkamer of slaapkamer staat.
 • Programma’s: een wasmachine met meerdere programma’s biedt meer mogelijkheden en flexibiliteit voor verschillende soorten was.
 • Gebruiksgemak: het gebruiksgemak van de wasmachine kan variëren, van een simpel display tot een uitgebreide touchscreen.

Belangrijke specificaties voor goedkope merken wasmachines

De prijs van een wasmachine begint bij ongeveer €250. De merken met de goedkoopste wasmachines zijn Beko, Indesit, Proline en Zanussi. Deze merken bieden zowel wasmachines aan met een gemiddelde prijs als de goedkopere varianten.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te bedenken welke specificaties belangrijk voor jou zijn bij de keuze voor een wasmachine. Wil je bijvoorbeeld een grote trommelinhoud, een energiezuinige wasmachine of een model dat weinig geluid maakt? Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij de keuze voor een geschikte goedkope wasmachine. Hieronder vind je een aantal belangrijke specificaties waar je op kunt letten bij de aanschaf van een goedkope wasmachine.
 • Trommelinhoud

De trommelinhoud van een wasmachine is belangrijk om te bepalen hoeveel was je per keer kunt doen. Een grotere trommelinhoud betekent dat je meer was tegelijk kunt doen, maar dit betekent ook dat de wasmachine groter is. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte die je hebt voor de wasmachine.

 • Energieverbruik

Een energiezuinige wasmachine is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De meeste goedkope wasmachines hebben een energielabel tussen de A+ en A+++. Hierbij geldt: hoe hoger het energielabel, hoe zuiniger de wasmachine is.

 • Geluidsniveau

Als je de wasmachine bijvoorbeeld in de buurt van de slaapkamer wilt plaatsen, is het belangrijk om te letten op het geluidsniveau van de wasmachine. De meeste goedkope wasmachines hebben een geluidsniveau tussen de 70 en 80 decibel.

 • Programma’s

Het aantal programma’s dat beschikbaar is op de wasmachine kan ook een belangrijke factor zijn bij de keuze voor een goedkope wasmachine. Wil je bijvoorbeeld een wasmachine met een speciaal programma voor donkere was of voor delicate stoffen? Het is belangrijk om hierop te letten bij de aanschaf van een wasmachine.

Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine, dan zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Door goed te kijken naar de specificaties en naar je eigen wensen en behoeften, kun je een weloverwogen keuze maken. Bedenk wel dat de levensduur van een goedkope wasmachine vaak korter is dan die van een duurdere wasmachine en dat de garantie vaak minder goed is. Toch kan een goedkope wasmachine een goede optie zijn als je op zoek bent naar een prijsvriendelijke oplossing voor het doen van de was. Hieronder hebben we nog een overzicht gemaakt van de beste goedkope wasmachines van 2023.

Beste goedkope wasmachine:

 • Beko WTV7711BW0
 • Indesit IWC 51451 EU
 • Proline FP 6100 W
 • Zanussi ZWFN8240

Deze wasmachines hebben allemaal een prijs onder de €500 en zijn goed beoordeeld op prijs-kwaliteitverhouding. Let er wel op dat je bij het aanschaffen van een goedkope wasmachine minder luxe opties hebt en dat de levensduur en garantie vaak minder goed zijn dan bij duurdere wasmachines.