Welke kleuren en stoffen mogen bij elkaar in een wasmachine?

Als je wilt dat je wasgoed mooi en van goede kwaliteit blijft, is het belangrijk om het op de juiste manier te sorteren. Een goede manier om dit te doen is door het sorteren op kleur en soort stof. Het is vooral belangrijk om onderscheid te maken tussen witte, bonte en zwarte was.

Witte was kan het beste gewassen worden met een wasmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor witte was en waar chloor aan is toegevoegd. Bonte of donkere kleding kan verkleuren wanneer er bleekmiddel aan het wasmiddel wordt toegevoegd. Daarom is het belangrijk om bonte of donkere kleding te wassen met een wasmiddel zonder bleekmiddel.

Rode kleding kan afgeven in de wasmachine en wit wasgoed kan hierdoor roze worden. Om dit te voorkomen is het verstandig om rode kleding apart te wassen met andere kleuren die niet te licht zijn, zoals roze-achtige kleuren of oranje-achtige kleuren.

Lichtgekleurd wasgoed zoals lichtblauwe of lichtgrijze kleding kan ook bij de witte was worden gewassen. Het is wel belangrijk om kwetsbare stoffen apart te wassen en niet op een te hoge temperatuur.

Door je wasgoed op de juiste manier te sorteren en te wassen, zorg je ervoor dat het langer mooi blijft en van goede kwaliteit blijft.