Wat is de gemiddelde prijs van een wasmachine?

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine, maar heb je geen idee hoeveel je hiervoor moet neerleggen? De prijzen van wasmachines variëren enorm, van €350,- tot meer dan €1500,- euro. Maar waar zit dat verschil in prijs nu eigenlijk in?

Een belangrijke factor is de bouwkwaliteit van de machine. Hoe hoger de bouwkwaliteit, hoe langer de levensduur van de wasmachine zal zijn. Ook het energielabel speelt een rol bij de prijsbepaling. Een hoog energielabel kan namelijk veel geld besparen op de energierekening. Daarnaast speelt het merk een rol en zijn er extra functies die het wassen gemakkelijker maken.

Gemiddeld genomen kost een wasmachine zo’n €700,- euro. Voor dat bedrag krijg je een model met uitstekende bouwkwaliteit, een hoog energielabel en een goed merk. Wil je meer uitgeven aan een wasmachine? Dan kun je kiezen voor een model met nog hogere bouwkwaliteit, meer functies en een nog hoger energielabel. Bij een lager budget krijg je vaak een wasmachine met een wat lagere bouwkwaliteit en minder functies, waardoor de energiekosten hoger kunnen uitvallen.

Het is dus belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat jouw wensen zijn voor een wasmachine. Wil je een machine die lang meegaat en energiezuinig is, dan is het verstandig om te investeren in een model met een hogere prijs. Maar ook met een lager budget zijn er nog genoeg opties, zolang je maar bewust bent van de bouwkwaliteit en energielabels. Vergelijk verschillende modellen en merken en kies zo de wasmachine die het beste bij jouw situatie past.