Informatie

Wasmachine verhoger: handige manier om wasmachine te verhogen

Als je op zoek bent naar een manier om je wasmachine te verhogen, dan is een wasmachine verhoger misschien wel iets voor jou. In deze tekst leggen we uit waarvoor een wasmachine verhoger dient, wat de voordelen en nadelen zijn en hoe je er een kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Waarvoor dient dit?

Een wasmachine verhoger is een hulpmiddel dat je wasmachine van de grond tilt en op een hoger niveau plaatst. Dit kan verschillende voordelen hebben:

 • Ergonomie

Het tillen van natte wasgoed kan een belasting zijn voor je rug. Door de wasmachine op een verhoging te plaatsen, hoef je minder te bukken en is het gemakkelijker om het wasgoed in en uit de machine te halen.

 • Opslagruimte

Als je een kleine wasruimte hebt, kan het plaatsen van je wasmachine op een verhoging extra opbergruimte bieden. Sommige wasmachine verhogers hebben zelfs ingebouwde lades of planken waar je wasmiddel, wasverzachter en andere wasbenodigdheden kunt bewaren.

 • Preventie van waterschade

Als je in een gebied woont waar overstromingen kunnen voorkomen, kan een wasmachine verhoger je helpen om je machine te beschermen tegen waterschade. Doordat de machine op een hogere hoogte staat, is de kans op schade door overstromingen kleiner. Verder kan je zelf jouw wasmachine voorzien van enkele handige beveiligingen. Ontdek ze hier.

Voordelen van een wasmachine verhoger

Naast de hierboven genoemde voordelen zijn er nog meer redenen om een wasmachine verhoger te overwegen:

 • Verbeterde luchtcirculatie

Doordat de wasmachine van de grond wordt getild, kan er meer lucht onderdoor circuleren. Dit kan helpen om de levensduur van de machine te verlengen en geurtjes te verminderen.

 • Minder trillingen

Als je wasmachine op een harde vloer staat, kan dit leiden tot trillingen en geluidsoverlast. Een wasmachine verhoger kan helpen om deze trillingen te verminderen en het geluidsniveau te verminderen.

 • Gemakkelijk te installeren

De meeste wasmachine verhogers zijn gemakkelijk te installeren en vereisen geen speciale gereedschappen. Hierdoor kun je ze gemakkelijk zelf installeren.

Nadelen van een wasmachine verhoger

Hoewel er veel voordelen zijn aan een wasmachine verhoger, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

 • Kosten

Een wasmachine verhoger kan prijzig zijn, vooral als je op zoek bent naar een model met ingebouwde opbergruimte. Als je op een strak budget zit, kan dit een belemmering zijn.

 • Ruimte

Een wasmachine verhoger neemt extra ruimte in beslag in je wasruimte. Als je al weinig ruimte hebt, kan dit een probleem zijn.

 • Gewichtslimiet

Niet alle wasmachine verhogers kunnen het gewicht van alle wasmachines aan. Het is belangrijk om de gewichtslimiet van de verhoger te controleren voordat je er een aanschaft. Stabiliteit Als de wasmachine verhoger niet stabiel genoeg is, kan dit leiden tot trillingen en geluidsoverlast. Het is belangrijk om een model te kiezen dat stabiel genoeg is voor jouw wasmachine en om de verhoger goed te installeren.

Hoe kies je de juiste?

Als je besluit om een wasmachine verhoger aan te schaffen, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden:

 • Gewichtslimiet

Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om te controleren of de verhoger het gewicht van jouw wasmachine aankan. Dit staat meestal vermeld in de productbeschrijving.

 • Afmetingen

Meet de afmetingen van het toestel op voordat je een verhoger koopt om ervoor te zorgen dat deze goed past.

 • Materiaal

Wasverhogers zijn meestal gemaakt van plastic, metaal of hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Plastic is bijvoorbeeld lichter en goedkoper, maar niet zo duurzaam als metaal of hout.

 • Opbergruimte

Als je extra opbergruimte nodig hebt, kun je een verhoger kiezen met ingebouwde lades of planken.

 • Stabiliteit

Zorg ervoor dat de verhoger stabiel genoeg is voor jouw wasmachine. Kies een model met brede poten en antislipmateriaal om te voorkomen dat de machine trilt of beweegt.

Een wasmachine verhoger kan een handige oplossing zijn als je op zoek bent naar een manier om je wasmachine te verhogen. Het kan helpen om je rug te ontlasten, extra opbergruimte te bieden en waterschade te voorkomen. Er zijn echter ook enkele nadelen, zoals de kosten en de extra ruimte die het inneemt. Als je besluit om een wasmachine verhoger te kopen, zorg er dan voor dat je rekening houdt met de gewichtslimiet, afmetingen, materiaal, opbergruimte en stabiliteit van het model dat je kiest. Bepaal je budget en kijk welke wasmachine verhoger het beste past bij jouw behoeften. Een wasmachine verhoger met ingebouwde lades kan handig zijn als je weinig ruimte hebt en extra opbergruimte nodig hebt. Let ook op de kwaliteit en het materiaal van de verhoger om ervoor te zorgen dat deze duurzaam en stabiel is. Met deze tips kun je een wasmachine verhoger kiezen die het beste bij jou past.