Wanneer moet het deurrubber van de wasmachine vervangen worden?

Als je merkt dat je wasmachine aan de voorkant water lekt, dan kan het zijn dat er een scheurtje in het manchet (deurrubber) zit waardoor de deur niet meer goed afsluit. Gelukkig kun je dit probleem zelf oplossen door het manchet te vervangen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet. Het is belangrijk om de wasmachine altijd eerst los te koppelen van de stroomtoevoer door de stekker uit het stopcontact te halen voordat je aan de slag gaat.

  1. Open de deur en haal de knelrand los die om het manchet zit. Dit kun je doen door 2 schroevendraaiers tussen de knelring te plaatsen en deze uit te rekken.
  2. Haal de schroeven los die je ziet zitten en klik de plint onder de wasmachine los.
  3. Haal vervolgens de schroeven onder de plint aan de linker- en rechterkant los.
  4. Schuif de zeepbak uit de wasmachine en haal ook hier de schroeven los.
  5. Verwijder nu het volledige frontpaneel van de wasmachine door het met een draaiende beweging met de klok mee te verwijderen.
  6. Het manchet zit nu nog enkel om de trommel heen met de knelring. Schroef de knelring los en verwijder het complete manchet.
  7. Bevestig het nieuwe manchet op dezelfde manier en zet de verschillende onderdelen weer vast met schroeven.

Door deze stappen te volgen, kun je het manchet van je wasmachine gemakkelijk vervangen en voorkom je dat er nog langer water lekt. Vergeet niet om de wasmachine altijd eerst los te koppelen van de stroomtoevoer voordat je aan de slag gaat!