Soorten

Soorten wasmachines

Er bestaan diverse soorten wasmachines, met verschillen in onder andere de plaats van de deur (voorlader of bovenlader), de mogelijkheid om was- en droogprogramma’s te combineren, het energielabel en de aanwezige functies. Sommige wasmachines kunnen zelfs op afstand bediend worden. Op deze pagina vind je dan ook alle mogelijke informatie over alle verschillende soorten en verschillende types van wasmachines. 

Voorlader wasmachines

Een voorlader wasmachine is de meest voorkomende en traditionele soort wasmachine. Deze wasmachine heeft een deur aan de voorkant waardoor je de was kunt laden en lossen. Voorlader wasmachines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen over het algemeen meer wasgoed per wasbeurt verwerken dan een bovenlader wasmachine. Een voordeel van deze wasmachine is dat hij energiezuiniger is dan een bovenlader wasmachine en dat hij minder water verbruikt. Bovendien is het mogelijk om een droger bovenop de wasmachine te plaatsen, waardoor je ruimte kunt besparen.

Lees hier meer informatie over voorlader wasmachines

Soorten wasmachines

Bovenlader wasmachines

Een bovenlader wasmachine is een wasmachine waarbij de deur zich aan de bovenkant bevindt. Dit type wasmachine is vooral handig als je niet veel ruimte hebt in huis, omdat hij minder breed is dan een voorlader wasmachine. Bovenlader wasmachines zijn ook ideaal als je problemen hebt met je rug, omdat je niet hoeft te bukken om de was te laden en lossen. Een nadeel van deze wasmachine is dat hij over het algemeen minder wasgoed per wasbeurt kan verwerken en dat hij meer water en energie verbruikt dan een voorlader wasmachine.

Lees hier meer informatie over bovenlader wasmachines

Soorten wasmachines

Was-droogcombinatie

Een was-droogcombinatie is een machine waarin zowel de wasmachine als de droger zijn geïntegreerd. Dit type wasmachine is ideaal als je niet veel ruimte hebt in huis of als je liever geen aparte wasmachine en droger wilt kopen. Het voordeel van een was-droogcombinatie is dat hij minder ruimte inneemt en dat je niet twee afzonderlijke machines hoeft aan te schaffen. Een nadeel is dat je niet tegelijkertijd kunt wassen en drogen, waardoor je iets langer bezig bent met de was.

Lees hier meer informatie over was-droogcombinatie

Semi-professionele wasmachines

Semi-professionele wasmachines zijn wasmachines die zijn ontworpen voor intensief gebruik. Deze wasmachines hebben een grotere capaciteit dan de standaard voorlader wasmachine en zijn daardoor geschikt voor bijvoorbeeld een bedrijf of een groot huishouden. Een voordeel van deze wasmachine is dat hij duurzaam is en lang meegaat. Een nadeel is dat hij duurder is in aanschaf dan een gewone voorlader wasmachine.

Lees hier meer informatie over semi-professionele wasmachines

Eco-wasmachines

Eco-wasmachines zijn wasmachines die zijn ontworpen om energiezuinig te zijn en zo het milieu te sparen. Deze wasmachines hebben verschillende functies waarmee het verminderen van water- en energieverbruik en het verminderen van wasmiddelverspilling een stuk eenvoudiger wordt. Een voordeel van deze wasmachines is dat ze duurzaam zijn en je geld besparen op de energierekening. Een nadeel is dat ze vaak duurder zijn in aanschaf dan gewone wasmachines.

Lees hier meer informatie over eco-wasmachines

Slimme wasmachines

Slimme wasmachines zijn wasmachines die zijn uitgerust met technologie om het wassen nog gemakkelijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld via een app op je telefoon de wasmachine bedienen en op afstand programma’s starten. Slimme wasmachines hebben ook vaak automatische programma’s die de wascyclus optimaliseren op basis van het gewicht en de vuilgraad van de was. Een voordeel van slimme wasmachines is dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn en je tijd en moeite besparen. Een nadeel is dat ze over het algemeen duurder zijn in aanschaf dan gewone wasmachines.

Lees hier meer informatie over slimme wasmachines

Soorten wasmachines

Stoomwasmachines

Stoomwasmachines zijn wasmachines die werken met stoom om de was te reinigen. Deze wasmachines hebben een speciale functie waarmee stoom wordt toegevoegd tijdens de wascyclus, waardoor het wasgoed dieper wordt gereinigd en ontsmet. Een voordeel van stoomwasmachines is dat ze zeer effectief zijn bij het verwijderen van vlekken en geurtjes uit kleding. Een nadeel is dat ze over het algemeen duurder zijn in aanschaf dan gewone wasmachines.

Lees hier meer informatie over stoomwasmachines

Verschillende soorten wasmachines:

  • Voorlader wasmachines: traditioneel, energiezuinig, meer capaciteit, droger kan er bovenop geplaatst worden
  • Bovenlader wasmachines: minder breed, handig voor rugproblemen, minder capaciteit, meer water- en energieverbruik
  • Was-droogcombinatie: neemt minder ruimte in, geen aparte machines nodig, langer bezig met wassen en drogen
  • Semi-professionele wasmachines: grotere capaciteit, duurzaam, geschikt voor intensief gebruik, duurder in aanschaf
  • Eco-wasmachines: energiezuinig, duurzaam, geldbesparend op de energierekening, duurder in aanschaf
  • Slimme wasmachines: gebruiksvriendelijk, tijdbesparend, automatische programma’s, duurder in aanschaf
  • Stoomwasmachines: effectief bij vlekken en geurtjes, duurder in aanschaf

Het kiezen van de juiste soort wasmachine is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, budget en wensen. Bedenk goed welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn en maak op basis daarvan een weloverwogen keuze. Met de bovenstaande informatie over de verschillende soorten wasmachines, hopen we je geholpen te hebben bij het maken van de juiste keuze.