In welk bakje moet het wasmiddel bij een wasmachine?

Wist je dat elke wasmachine drie uitsparingen heeft waar je wasmiddel of waspoeder of wasverzachter in kunt doen? Deze uitsparingen maken onderscheid tussen de voorwas, de hoofdwas en een bakje voor de wasverzachter. Het is belangrijk om het juiste wasmiddel op de juiste plek te gebruiken voor een optimaal wasresultaat.

De uitsparing met de markering ‘II’ of ‘2’ is bedoeld voor wasmiddel, zowel vloeibaar als poeder. Zorg ervoor dat je het juiste type wasmiddel gebruikt voor het type wasgoed dat je wast. Gebruik bijvoorbeeld een wasmiddel voor de witte was als je witte kleding wast, en een wasmiddel voor de bonte was als je gekleurde kleding wast.

Als je wasmiddel gebruikt, volg dan de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid. Gebruik niet te veel, want dit kan leiden tot een slechter wasresultaat en onnodige slijtage van je kleding.

Door op de juiste manier wasmiddel te gebruiken in je wasmachine, kun je zorgen voor een schone en frisse was zonder onnodige slijtage van je kleding.