Informatie

Een goedkope wasmachine kopen: waarop letten?

Witgoed is één van de duurste aankopen in het huishouden, maar een goede wasmachine hoeft niet per se duur te zijn. Met een beetje onderzoek kun je een goedkope wasmachine vinden die niet veel onderdoet voor duurdere modellen. In deze tekst leggen we uit waar je op kunt letten bij het kopen van een goedkope wasmachine en welke goedkope merken tot de beste behoren.

Prijs-kwaliteitverhouding bij goedkope wasmachines

Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine, is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken. Het is immers een aankoop die je wekelijks, zo niet dagelijks gaat gebruiken. Let daarom bij het kiezen van een goedkope wasmachine op de belangrijkste specificaties, zoals de capaciteit, energiezuinigheid en geluidsniveau. Op die manier kun je een weloverwogen keuze maken en voorkom je dat je een miskoop doet.

Goedkope wasmachine merken: Beko, Indesit, Proline en Zanussi

De prijs van een wasmachine begint doorgaans bij zo’n €250. Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine, zijn de merken Beko, Indesit, Proline en Zanussi het overwegen waard. Deze merken bieden zowel goedkopere als duurdere modellen aan, maar de goedkopere varianten zijn zeker het overwegen waard. Om je een beter beeld te geven van deze merken hebben we hieronder een aantal handige dingen voor je op een rij gezet.

Bouwkwaliteit en levensduur van goedkope wasmachines

Het is belangrijk om te beseffen dat je bij het kopen van een goedkope wasmachine minder luxe krijgt. De bouwkwaliteit van deze merken is gemiddeld en niet hoog, waardoor je ook kunt verwachten dat er eerder problemen opspelen met het functioneren van de wasmachine. De levensduur van een goedkope wasmachine is dan ook aanzienlijk lager dan van een duurdere wasmachine. Het prijsverschil zit hem vooral in de materialen die gebruikt worden. Uiteindelijk kun je discussiëren of het dan prijsvriendelijker is om een duurdere wasmachine aan te schaffen, aangezien deze langer meegaat. Anderzijds heb je met een goedkope wasmachine minder belasting voor je portemonnee op dit moment en kun je er wel weer zeker vijf jaar plezier van hebben.

Garantie bij goedkope wasmachine merken

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de garantie die wordt geboden bij de verschillende merken.

De garantie van Beko, Indesit, Proline en Zanussi wordt over het algemeen minder goed beoordeeld dan die van duurdere merken zoals Miele en Bosch. Het is daarom verstandig om bij de aankoop van een goedkope wasmachine goed te kijken naar de garantievoorwaarden. Zo voorkom je dat je bij problemen met de wasmachine voor onverwachte kosten komt te staan.

Een goedkope wasmachine kopen kan zeker de moeite waard zijn, maar het is belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo moet je bij het kiezen van een goedkope wasmachine niet alleen naar de prijs kijken, maar ook naar de belangrijkste specificaties. Daarnaast is het goed om te beseffen dat de bouwkwaliteit en levensduur van goedkopere wasmachines doorgaans lager liggen dan die van duurdere modellen. Het kan daarom prijsvriendelijker zijn om een duurdere wasmachine aan te schaffen, maar anderzijds heb je met een goedkope wasmachine minder belasting voor je portemonnee op dit moment. Tot slot is het belangrijk om goed naar de garantievoorwaarden te kijken, zodat je bij problemen niet voor onverwachte kosten komt te staan.