Afmetingen wasmachines
Informatie

Afmetingen van een wasmachine

Bij het kopen van een wasmachine zijn de afmetingen van de machine van groot belang. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die passen in de ruimte waarin de wasmachine wordt geplaatst. Ook is het van belang om rekening te houden met het aantal personen in het huishouden, de hoeveelheid was die gewassen wordt en het energieverbruik van de machine. In dit artikel gaan we dieper in op de afmetingen van wasmachines en waar je op moet letten bij de aankoop van een wasmachine.

Standaard afmetingen van een voorlader wasmachine

Een voorlader wasmachine is de meest voorkomende wasmachine. De standaard afmetingen van een voorlader wasmachine zijn als volgt: de hoogte is meestal tussen de 80 en 90 cm, de breedte tussen de 59 en 60 cm en de diepte tussen de 50 en 65 cm. Deze afmetingen kunnen echter per merk en model verschillen. Het is daarom belangrijk om altijd de exacte afmetingen van de wasmachine te controleren voordat je tot aankoop overgaat.

Standaard afmetingen van een bovenlader wasmachine

Een bovenlader wasmachine is smaller en hoger dan een voorlader wasmachine. De standaard afmetingen van een bovenlader wasmachine zijn als volgt: de hoogte is meestal tussen de 85 en 95 cm, de breedte tussen de 40 en 50 cm en de diepte tussen de 60 en 70 cm. Ook hier kunnen de afmetingen per merk en model verschillen. Een bovenlader wasmachine is handig wanneer er weinig ruimte is voor een wasmachine, maar heeft wel een kleiner vulgewicht dan een voorlader wasmachine.

Afmetingen wasmachine

Trommelgrootte en vulgewicht

Naast de lengte, breedte en diepte is het belangrijk om te letten op de trommelgrootte en het vulgewicht. De trommelgrootte wordt uitgedrukt in kg wasgoed. Een hoger vulgewicht betekent dat er meer was in de trommel past en je dus minder wasbeurten hoeft te draaien. Een energiezuinige wasmachine met een hoger vulgewicht kan daarom op de lange termijn voordeliger zijn. Bij een te grote trommelgrootte kan er echter te weinig was in de machine zitten om efficiënt te kunnen wassen, waardoor er onnodig veel water en energie verbruikt wordt.

Diepte van de wasmachine

Bij het kiezen van een wasmachine is de diepte van de machine ook van belang. Een wasmachine met een diepte van 50 cm kan bijvoorbeeld makkelijker in een kleine ruimte worden geplaatst dan een wasmachine met een diepte van 65 cm. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte en de diepte van de wasmachine die daarbij past.

Een stille en energiezuinige wasmachine

Tot slot is het bij de aankoop van een wasmachine belangrijk om te letten op het energieverbruik en het geluidsniveau. Een energiezuinige wasmachine kan zorgen voor een besparing op de energierekening en is bovendien beter voor het milieu. Let daarbij op het energielabel van de wasmachine. Het geluidsniveau van een wasmachine wordt uitgedrukt in decibel (dB). Een stille wasmachine heeft een geluidsniveau van ongeveer 50 dB of minder. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als de wasmachine in de buurt van de slaapkamer staat.

Afmetingen wasmachine

Samenvattend

Bij het kiezen van een wasmachine zijn de afmetingen, trommelgrootte en vulgewicht belangrijk om te overwegen, maar ook de soort van het toestel is uiteraard erg belangrijk want er zijn namelijk verschillende soorten wasmachines. Een voorlader wasmachine is de meest voorkomende wasmachine met standaard afmetingen van tussen de 80 en 90 cm hoog, 59 en 60 cm breed en 50 en 65 cm diep. Een bovenlader wasmachine is smaller en hoger met standaard afmetingen van tussen de 85 en 95 cm hoog, 40 en 50 cm breed en 60 en 70 cm diep. Het is belangrijk om de exacte afmetingen van de wasmachine te controleren voordat je tot aankoop overgaat. Let daarbij ook op het energieverbruik, het geluidsniveau en het vulgewicht van de machine.

Handige tips:

  • De afmetingen van een wasmachine zijn belangrijk om te overwegen bij de aankoop van een wasmachine.
  • De standaard afmetingen van een voorlader wasmachine zijn tussen de 80 en 90 cm hoog, 59 en 60 cm breed en 50 en 65 cm diep.
  • De standaard afmetingen van een bovenlader wasmachine zijn tussen de 85 en 95 cm hoog, 40 en 50 cm breed en 60 en 70 cm diep.
  • Het is belangrijk om de exacte afmetingen van de wasmachine te controleren voordat je tot aankoop overgaat.
  • Let ook op het energieverbruik, het geluidsniveau en het vulgewicht van de machine.
  • Een energiezuinige wasmachine kan zorgen voor een besparing op de energierekening en is beter voor het milieu.
  • Een stille wasmachine heeft een geluidsniveau van ongeveer 50 dB of minder.